Going to Ibiza!

Going to Ibiza

19.09.23

Après avoir regardé la météo 50 mille fois, et changé d’avis d’autant de fois, et après avoir fait le plein en gasoil et rempli les réservoirs d’eau (environ 350l), direction Ibizaaa…

Aplicatia meteo a devenit prietena noastra cea mai buna si abuzam de ea fara jena. Am luat decizia sa plecam, dupa o lunga discutie cu doamna aplicatie sus citata, am facut plinul cu motorina si cu apa si la drum, directia Ibiza !

Tout a commencé calmement comme prévu avec peu de vent et on a dû ouvrir le genneker pour que le vent ne pousse par la poupe (l’arrière du bateau).

La inceput ne intrebam unde e vantul, a trebuit sa instalam un genneker (un voal mai fin care ne ajuta cand e vantul din pupa. Da, vantul din pupa nu ne e de ajutor, e dificil de gerat, preferam din lateral !!!)

https://youtu.be/wDT65T69WSc?si=ox1PTQa-CRm7BLfY

Ensuite, le vent a commencé augmenter en intensité jusqu’au 30 kn (neuds) en rafales, plus la pluie qui ne ce n’est pas gêné nous tomber dessus.

Pe masura ce avansam, norii se adunau, vantul se intensifica, au inceput rafale de pana la 30 de noduri, si ploaia s-a invitat si ea.

Après quelques heures de flotte et vent fort on a mouillé assez à l’abris du vent et on a mangé la pêche fraiche du jour, mais la houle nous remouillait trop et le manque de réseau nous ont poussé a changé de mouillage, qui n’a pas arrangé la houle, mais on a gagné le réseau.

Dupa cateva ore de ploaie, vant si zbenguiala, a ancorat la adapost de niste stanci si am mancat pestele proaspat, pescuit de tati. Apoi s-au intensificat valurile si zbenguiala si cum nu aveam nici retea la telefon (si prietena meteo ne lipsea… 😊), ne’am mutat « dupa colt », dar in afara retelei, nu s-a schombat mare lucru.

La nuit, je ne vous en parle pas, pluie, vent, houle, et tout et tout !!!

Noaptea a fot iar f animata, a trebuit sa pandim daca totul e in regula si ancora nu aluneca, pt ca valurile si vantul ne zbuciumau in toate directiile, si ca treaba sa fie buna, a si plouat toateanoaptea.

Premier jour Ibiza

Prima zi in Ibiza 

20.09.2023

Journée tranquille, brunch (breakfast + lunch- 2 repas en 1), école, pêche, baignade, câlins …

Zi de recuperare cu brunch ( mic dejun si pranz impreuna), scoala, pescuit, balaceala, giugiuleala…

École à la maison

Scoala altfel

Table à carte + les vestes en train de sécher

Masa capitanului si vestele la uscat

Petites bricoles

Tati repara easybag ul

Etu se produit en cuisine

Etu’ bucatareste

Serran chevrette

Pestele zilei

19 thoughts on “Going to Ibiza!

  1. Oh quelle aventure 😳
    Merci pour ce partage, je me réjouis de te lire et de participer un peu à votre super voyage.

    À tout bientôt

    Sandra
    Une collègue à ta maman 😉

  2. Super tare!!!bravo măi, de la mic la mare!Mi se face pielea de găină cand vă citesc si mă gândesc la curajul pe care la-ti avut în alegerea făcută. 👏👏👏

  3. Bravo Elisabeta este pasionat ce si scris si ce faceti voi împreună ,am citit totul dintr-o suflare. Keep going!

  4. Elisabeta, ești o excelentă povestitoare! Citindu-ți jurnalul, ne-am simțit ca și cum am fi călătorit împreună cu voi! Spor la povestit! Așteptăm continuarea aventurii voastre în jurul lumii! Nicul și Amelia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *