Grand Canaria (27 novembre-2 décembre) part 2

Puerto Rico

Angry Birds est un parc d’attractions pour toute la famille avec plus de 20 activités allant des balançoires, toboggans et structures d’escalade aux trampolines, bains de mousse et mini-golf, de quoi s’occuper une journée.

Angry Birds este un parc de distractie pentru toata familia cu mai bine de 20 de activitati de la leagăne, tobogane și structuri de alpinism la trambuline, petreceri cu spumă și mini-golf, cat sa iti petreci o zi frumoasa.

Et c’est partiiiiii!

Suntem gata de decolareeee!!!

Je peux vous dire que le (mini) golf n’est pas si facile que ça ressemble!

Va promit ca mingiucile se duceau oriunde, numai in gaurici nu!

Le parc disposait aussi d’un cinéma 10D qu’n a adoooré!

Am profitat si de cinemaul 10D, care ne-a placut la maxim!

Nous avons poncé et nettoyé le tec (le bois sur le pont), il n’est pas beau?

Tati a slefuit tecul (lemnul de pe punte), apoi l-am curatat si dat cu un ulei, nu e asa ca e mai frumos?

Papa a plongé pour nettoyer un peu la coque et vérifier l’hélice, tout va bien!

Tati s-a scufundat sa curete un pic coca si sa controleze elicea, totul e ok!

Papa a du monter sur le mat pour faire un „check”, avec une double sécurité moi au pied du mat et maman de loin.

Tati s-a urcat pe catarg sa faca un control, asigurat de mine si de mami.

Me voila assurer papa.

Et maman de main ferme!

Et le view d’en haut du mat. Même pas besoin d’un drone!

Ce fain se vede tecul si de sus! nici macar nu avem nevoie de drona!

Et pour compenser tout ce travail: un grill, yammi!

Banane rosii la gratar, sunt fff bune!

Un diner copieux.

Cina copioasa, nu a ramas nimic!

Adventure submarine Mogan

Le Golden Shark est un sous-marin finlandais conçu spécifiquement pour le marché du tourisme. D’une capacité de 44 passagers, il peut plonger jusqu’à une profondeur maximale de 75 mètres et naviguer à une vitesse de 3 nœuds par heure.

Ce submersible, d’un poids de 103 tonnes, d’une longueur de 18 mètres et d’une largeur de 4 mètres (largeur), est propulsé par 6 moteurs électriques de pointe de 20 chevaux chacun.

Ces caractéristiques lui confèrent une grande maniabilité, il ne génère aucun type de pollution et sont parfaits pour naviguer dans le parc sous-marin de La Atlántida, conçu spécifiquement pour la récupération de la vie marine et adapté à la taille et au volume du requin royal.


Rechinul de Aur
 este un submarin finlandez conceput special pentru piața turismului. Cu o capacitate de 44 de pasageri, se poate scufunda la o adâncime maximă de 75 de metri și poate naviga cu o viteză de 3 noduri pe oră.

Acest submersibil, cântărind 103 tone, 18 metri lungime (lungime) și 4 metri lățime (lățime), este alimentat de 6 motoare electrice de ultimă generație cu 20 de cai putere fiecare.

Aceste caracteristici îi conferă o manevrabilitate deosebită, nu generează niciun tip de poluare și sunt perfecte pentru navigație în Parcul subacvatic La Atlántida, conceput special pentru recuperarea vieții marine și adaptat dimensiunii și volumului rechinului de aur.

La descente est rude.

Coborarea este abrupta.

Il dispose également de 22 grands hublots (11 des deux côtés) de 120 millimètres d’épaisseur chacun, ce qui lui permet d’offrir aux passagers une excellente vue sur les fonds marins de l’Atlantide, dont la profondeur maximale ne dépasse pas 25 mètres

De asemenea, are 22 de hublouri mari (11 pe ambele părți) fiecare cu grosimea de 120 de milimetri, ceea ce îi permite să ofere pasagerilor o vedere excelentă asupra fundului mării din Atlantida, a cărui adâncime maximă nu depășește 25 de metri.

On a vraiment adoré cette expérience!

« La Atlántida » est le premier récif artificiel de Gran Canaria conçu comme un projet de régénération des fonds marins dans une zone protégée et occupe une superficie totale de 3 000 mètres carrés. Les premiers éléments ont été posés en janvier 2016 et, après avoir coulé plus de 350 hauteurs, poids et formes différents, le projet s’est achevé en mai 2017.

 „La Atlántida” este primul recif artificial din Gran Canaria conceput ca un proiect de regenerare a fundului mării într-o zonă protejată și ocupă o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați. Primele elemente au fost amplasate în ianuarie 2016 și, după ce au scufundat peste 350 de înălțimi, greutăți și forme diferite, proiectul a fost finalizat în mai 2017.

Nous avons vu plein de poissons, beaucoup plus clair que dans les photos.

Am putut observa multi pesti de toate formele, marimile si toate culorile, mult mai frumosi decat se pot vedea in fotografie.

La fonction principale de ces figurines en béton au pH neutre est d’attirer et de maintenir un environnement de vie marin sain. Pour assurer un véritable refuge, la pêche et le mouillage des bateaux ne sont pas autorisés dans cette zone, la plongée est contrôlée, et la propulsion de notre sous-marin avec des moteurs électriques permet à l’activité dans le parc sous-marin de respecter absolument l’environnement marin.

Funcția principală a acestor figurine realizate din beton neutru din punct de vedere al pH-ului este de a atrage și de a menține un mediu de viață marin sănătos. Pentru a asigura un adevărat refugiu, pescuitul și ancorarea ambarcațiunilor nu sunt permise în această zonă, scufundările sunt controlate, iar propulsarea submarinului nostru cu motoare electrice permite ca activitatea din parcul subacvatic să respecte absolut mediul marin.

Puerto de Mogán est un petit port de pêche agrandi en port de plaisance situé au sud de l’île de Grande Canarie. Il s’agit d’un village très fleuri (et coloré), en contraste avec le reste du paysage.

Puerto de Mogán este un mic port pescăresc în sudul insulei Grande Canarie. Acesta este un sat plin de flori (și culoare), în contrast cu restul peisajului.

J’ai beaucoup apprécié le temps passé sur cette ille, nous avons visité beaucoup (nous avons loué une voiture pour une semaine), on a travaillé sur le bateau, l’école a bien avancé, nous avons fait des nouvelle connaissances, profité du soleil de la plage…

Mi-a plăcut foarte mult timpul petrecut pe această insulă, am vizitat foarte mult (am închiriat o mașină pentru o săptămână), am lucrat pe barcă, școala a progresat bine, ne-am făcut noi cunoștințe, ne-am bucurat de soare pe plajă…

Le 2 décembre on quitte le port pour un mouillage proche (le matin tôt on file vers le Tenerife).

Pe 2 décembrie plecam din port si ne oprim in ancora nu departe sa fin pregatiti sa plecam spre Tenerife dimineata devreme.

Avec ma sœur on a inventé la balance traversante. C’est trop BIEN!!!

Impreuna cu Sofia am inventat leaganul traversant, Este foarte BINEEE!

Allez, on se voit au Tenerife!

Pe curand!

2 thoughts on “Grand Canaria (27 novembre-2 décembre) part 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *